Suure sorme valu, Valu ja sõrmede turse põhjused

Tromboos ei väljendu tavaliselt konkreetselt piiritletud väikese koldena, turse tekib enamasti ikka suurel osal või isegi tervel jäsemel. Ja terve raseduseaeg süstisin Clexane. Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga. Kaljusaar Küsimus nr 80 Tere. Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Üldised soovitused ja meditsiinilised nõuanded Sõrmekasvajaga peate pöörduma arstide poole, kes aitavad kasvajat eemaldada, kõrvaldada võimalikud tüsistused.

Mis aitaks paistetuse vastu? Kas peaks pöörduma arsti juurde et ta mu jalga vaataks? Palun pöörduge esimesel võimalusel arsti juurde, te olete saanud tõenäoselt põletiku mustast naelast. Tromboosi ma küll ei kahtlustaks.

Parimaga Dr. Kaljusaar Küsimus nr 87 Olen le lähenev naine, alati olnud terve ja tegus.

  • Agar-agar liigeste ravis
  • Trauma liigesed jalad
  • Sahi runnak
  • Emakakaela artroosi rahvaste ravimite ravi
  • Sagedased õnnetused: mida teha, kui koduremont muutub ohtlikuks - Kodu - Tarbija - Majandus
  • Lisaks välistele salvidele ja geelidele kasutatakse raviks sageli tablette, suspensioone, lahuseid.
  • Luigekaelakujuline haigus ohustab peamiselt liigesehaigeid - Haigused - Tervis
  • Suure varba turse ilma põhjuseta ja valutab - Melanoom

Mul ei Suure sorme valu mingeid tõsiseid tervisemuresid, kuid viimasel ajal paneb veidi muretsema see, et vasakus jalalabas on tekkinud mingi kummaline tuimus-nagu oleks jalg surnud. Varem läks see üle, nüüd on püsivalt mingi piirkond kergelt häiritud ja see justkui laieneks.

Ning üldse nagu vasak kehapool oleks kuidagi nõrgem. Mida teha, kuhu pöörduda. Selliste mittespetsiifiliste kaebustega, mida ei saa seostada tromboosiga, pöörduge kindlasti perearsti poole. Kaljusaar Küsimus nr 86 Tere! Umbes paar nädalat tagasi muutusid mu jalasääred valulikuks ja kangeks, nüüd peaaegu nädal on jalasääred üsna turses, raskus ja valu jalgades, taldades, õhtul eriti, kuid tunnen ka valulikkust käelihastes.

Tänan Teid! Palun pöörduge perearstile, kaebused on ebatüüpilised, tromboos tavaliselt on siiski ühes jalas, mitte kahes korraga.

Kaljusaar Küsimus nr 85 Tere, käisin päev tagasi arstil, kus oli tarvis anda veeniverd. Juhtus aga see, et kui nõel kätte pandi tekkis tunne nagu mu käelihased oleksid justkui kokkutõmbunud alates torkeskohast kuni randmeni ning väga väga kohutav valu oli. Nüüd juba päev möödas ning kergemal pingutusel tekib kahtlane valu kätte, meenutab kergelt närvivalu küünarnukis kuni randmeni välja, samuti tekib kätte vahel surisev tunne surnud käe tunnemis on äärmiselt ebameeldiv ja kergelt valus.

Kas see on normaalne, et verevõtmise ajal võib tekkida ääretult suur valu kätte ning peale seda on edaspidiselt lihtsalt soovimatu kätt juba veidi liigutada?

Seitse nippi rahvameditsiinist, mis aitavad liigesevalu peletada 1 Kui sul on haav, mis ei ole korralikult puhastatud, on võimalik, et mingi haigustekitaja bakter sagedamini stafülokokk satub vere kaudu liigesesse või luusse, tekitades seal ägeda mädapõletikulise ehk septilise protsessi, kirjutab Prevention. ISelle tulemuseks on tugev turse ja valu vigastatud piirkonnas, palavik ja külmavärinad. Ning liigesevalu.

Randmes on tõsiselt ebamugav ja valus tunne, justkui torked ja kerge surin. Ma ei ole veel aru saanud kas asi on rohkem lihastes või kuskil veresoontes, igatahes on see kõik kohe peale nõela äravõtmist veenist.

Pole varem sellise valuga kokkupuutunud, eriti see imelik surisev-valus tunne käes. Tegemist ei ole tromboosiga, kuna kaebused pole iseloomulikud tromboosile. Kaljusaar Küsimus nr 84 Tere jalg läks paksuks ja nati punaseks arstid arstid arvasid et mul on roos kirjutati välja penitsiliini 10 päeva võtsin rohud ära aga midagi pole muutunud jalg on ikka paistes ja valulik eriti katsudes ja paistetus pole üle läinud …lisaks asun soomes.

Kahjuks ma ei tea Soome meditsiini süsteemi korraldust. Kirjutan nii nagu Eestis tehakse. Kirjeldatud sümptomite alusel võib küll tegemist olla tromboosiga, eriti just aspektist, et antibiootikum pole 10 p jooksul aidanud. Sel juhul kui kahtlus on tromboosile, tuleb diagnoosi kinnitamiseks või välistamiseks teha ultraheli doppler jalaveenidest. Meil Eestis võib patsient ise pöörduda EMO-sse erakorraline meditsiini osakond või suunab perearst kiirendatud korras st samal päeval kohe kahtluse tekkides ultraheli doppleri Suure sorme valu haigla EMO-sse.

Uuringu järel kui kinnitub süvaveenitromboosi diagnoos, alustatakse koheselt verd vedeldava raviga. Ma arvan, et Soomes saate ka pöörduda mõne haigla EMO-sse, kus tehakse see uuring. Parimaga, dr. Kaljusaar Küsimus nr 83 Tere. Olen aastane. Eile algas mõõdukas valu parema reie tagaküljel.

Valu nagu oli aga ei osanud käega kompides seda kohta leida. Hiljem valu liikus rohkem tuhara poole. Täna on valu praktiliselt tervel jalal, eriti annab see tunda põlve tagaküljel 10 cm kõrgemal ja 10 cm allpool. Kuna valu on kaootiline ja mõõdukas, siis kõndida saan. Istudes on selline põletav tunne jalas sees.

Jalatallal on tunda ka kerget surinat. Samuti tunnen istudes nagu kerget närvivalu tuhara all. Infoks veel juurde, et vahel lähevad mul samal jalal alt jala pealt veresooned paiste ja on peale vajutades valusad, enamasti möödub Suure sorme valu päevaga. Kas mul võib olla praegu mingi närvivalu jalal või peaksin siiski selle valuga kuhugi veresoonte arstile pöörduma?

Kuna mul isa suri aastaselt kopsu trombooliasse, siis kardan igasugust veresoontega haigusi. Palun pöörduge kas oma perearsti poole, kes suunab õige spetsialisti juurde. Kui kaebused on süvenenud, TENSILE HIPS ravi ravi pöörduda ka Erakorralise meditsiini osakonda lähemasse haiglasse, kus saab siis veenitromboosi diagnostikat teha, seega kas diagnoos välistada või kinnitada ja tõenäoselt ka nõu, kuhu edasi pöörduda.

Parimaga dr. Kaljusaar Küsimus nr 82 Tere! Pöördun uuesti murega teie poole. Terve rasedusaeg ja 6 nädalat pärast sünnitamist kästi mul Marevan tablettide asemel süstida Clexanet.

Aga kuidas ma süstidelt uuesti üle tablettidele hakkan minema? Kahjuks pean ennast jälle kordama ja paluma pöörduda arsti vastuvõtule, kes Teile tromboosi ravimid määras.

See on arsti ülesanne ja vajab enam teadmisi kui patsient oma ravimitest ja haigustest teab. Lisaks vajab otsustamist kaua Te seda ravi üldse vajate, sest Teie tromboositeema on jäänud mulle kogu aeg veidi segaseks ja otsuste tegemisel on vaja läbi vaadata kogu Teie senised haigulood ja seejärel saab teha objektiivse otsuse, aga läbi interneti ei ole see võimalik. Kaljusaar Küsimus nr 81 Tere. Olen 23 aastane naine. Hakkasin paar päeva tagasi trenni tegema mis oli suuremalt osalt jalgadele just sääremarjadele.

Olen teinud seda trenni ka kunagi enne aga peale seda korda läksid jalad natuke paiste. Kõndida ka hästi ei saa ,sest lihased on kanged alles.

TRAUMATOLOOGIAST

Seostasin paistetust ka sooja ilmaga kuna ma ei tööta praegu siis ei saa muus asi olla. Kuigi tavaliselt oli suviti peale tööd tavaline probleem ,et jalad paistetasid suureks. Tavaliselt läks paistetus ööga üle aga sel korral mitte.

Samuti võtan rasestumisvastaseid pille. Tromboosi korral on tavapäraselt Suure sorme valu ja lisaks valu ühes jalas, seega Teil tromboosi ei kahtlusta. Miks jalad turses on, võib olla seotud trenniga või muude teguritega, millega soovitan esmalt pöörduda perearstile, kes tegeleb seejärel põhjuste selgitamisega. Parimaga, Dr. Kaljusaar Küsimus nr 80 Tere. Olen 16 ja oma pikkuse kohta väga kõhn. Hiljuti hakkasin tegelema jooksmisega ja jalgadele tekkisid sinikad.

Jalgu kuskile vastu pole ära löönud ja keegi ei peksa ka. Ma tahaksin teada kas ma võin edasi joosta ja millest need sinikad tekivad. Võite edasi jooksta nii nagu soovite. Tõenäoselt see pole haiguslik, aga perearsti juurde võib ikka minna oma muret kurtma, hea on teha siis mõni vereanalüüs, näiteks kliiniline veri.

Kaljusaar Küsimus nr 79 Tere!

Kuidas ma tean, et mul on kõrgenenud tromboosirisk? Või on ehk kõigil rasedatel selle kõrgenenud risk? Olen aastane ja Kas on oluline võtta mingit ravimit hepariini või piisab sellest, et ma lennukis iga natukese aja tagant ringi jalutan, palju vett joon ja jalgadele harjutusi teen?

Raseduse ajal on kõigil naistel kõrgem tromboosirisk. Kui Teil puuduvad muud tromboosi soodustavad riskitegurid, siis ravijuhiste kohaselt rutiinselt kõikidele rasedatele hepraiini süsteid enne lennureisi ei tehta. Kui te soovite personaalset nõustamist enda tromboosiriski tegurite suhtes, siis seda tehakse AS ITK tromboosikabinetis tromboosiõe poolt.

Neuroloog selgitab: viis levinumat põhjust, miks käsi valutab

Tromboosriski teguritest leiate infot ka meie kodulehel patsiendi rubriigist. Kaljusaar Küsimus nr 78 Tere, mul oli kaks aastat tagasi kopsutromboos praegu on rinnus valud kas see haigus võib tagasi tulla ja kas saab ilma perearsti saatekirjata tromboosi arsti juurde minna Haigus võib korduda.

Tromboosispetsialisti juurde saab saatekirjaga. Kui tervilik seisund halveneb kiiresti, siis võib erakorralise meditsiini osakonda pöörduda, kus tehakse uuringud ja selgitatakse välja kas on kopsuarteri trombemboolia või ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 77 Tere. Olen 23 aastane noor naine.

Määrati Marevan ravi. Pindmised veenilaiendid kubemepiirkonnas ja osaliselt ka reiel jäid ja seda ei muutnud miski. Jäin rasedaks. Ja terve raseduseaeg süstisin Clexane. Nüüd on sünnitusest nädal ja mõned päevad juba on kubeme ja reie vahelises veenilaiendis justkui tükk sees ja see on kuskil 15 cm ulatuses kõvaks tõmmanud.

Kas tuleks pöörduda arsti juurde?

Suure varba turse ilma põhjuseta ja valutab

Mis see olla võiks? Palun pöörduge EMO-sse, seal tehakse ultraheli doppler, seejärel saab öelda kas on tromboos või ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 76 8. Muid soodumusi ei tea olevat. Minu mure on järgmine. Olen keskmise aktiivsusega jooksuharrastaja, ca 30 km jooksu nädalas. Lisaks on planeeritud juuli alguseks keskmäestikus üks jooksuvõistlus 21 km. Kas võin jätkata harjumuspärase jooksutreeninguga või peaksin selles midagi muutma.

Ja kas juulikuine võistlus on normaalse riskiga? Achilleuse kõõluse operatsioonijärgselt pean tegelema ka pidevalt venitusharjutustega.

On siin mingeid vastunäidustusi? Ette tänades. Teie kirjast saan aru, et tegemist on värske süvaveenitromboosiga. Seega üldtunnustatud soovituste järgi ei soovitata aktiivset sportimist esimese kuu jooksul.

Vajalik on kanda kompressioonsukka ning kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid aktiivsest spordist tuleks esialgu loobuda. Juuli kohta ei saa soovitusi anda toetudes ravijuhistele, kuna need selliseid soovitusi ei sisalda.

Oma kogemusest ja praktikast saan vaid öelda, et mina soovitaksin juulikuise võistluse vahele jätta sel ajal Teil veel Suure sorme valu kestab. Venitusharjutuste tegemiseks mingit vastunäidustust ei ole.

Meditsiiniline geel liigeste jaoks Glukosamiin ja kondroitiin Kasulikud omadused

Sukles Küsimus nr 75 Tere. Üleeile õhtul trepist üles astudes tundsin parema jala sääremarjas järsku tugevat valu. Nagu oleks keegi kiviga või vasaraga tugeva hoobi andnud. Käärisin püksisääre üles aga mingit jälge ei leidnud,ega pole seda tänase päevani näha. Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud.

Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal. Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes. Panin külmakott ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud. Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi. Astudes saan Suure sorme valu natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all.

Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga. Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga? Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud. Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud.

Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud.

Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu. Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere. Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud. Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata.

Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud.

valu uhise harja kasitsi ravi valu uhises parast pohjuse blokeerimist

Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne. Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd.

Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki.

Ilma muutusteta!

Uhiste haiguste ennetamine Artroosi ravi rahvameetodi abil

Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad. Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus.

Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta.

Sagedased õnnetused: mida teha, kui koduremont muutub ohtlikuks

Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki. Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja?

VÄIKEKIRURGIA PEREARSTILE. SÕRME LIMATSÜSTI PUNKTSIOON

Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad?? Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita.

Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas.

Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Artriidi salvi on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean.

Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel.

Tuleb välja Suure sorme valu ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees. Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot.

INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud.

Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti. Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu.

Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid. Sagedasemad patsiente huvitavad küsimused leiate ka elu tromboosiga peatükist. Küsimus nr 88 Tere.

Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi.

Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga Suure sorme valu ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata.

Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt.

Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada. Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga. Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal.

Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis.

Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi. Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul Suure sorme valu geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa.

Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla. Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda.

Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Luigekaelakujuline haigus ohustab peamiselt liigesehaigeid

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada? Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju?

See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava.

Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas. Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last Suure sorme valu teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi.

Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud. Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida.

Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, Suure sorme valu tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet.

Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga.

Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni.

  • Vibu veenid kuunarnukis
  • ARGROZA arutelu
  • Artroosi ravi retsept
  • Pankreatiit Spin Hoods
  • Neuroloog selgitab: viis levinumat põhjust, miks käsi valutab - 4 Kliinik
  • Haigust saab ravida kahte moodi Kui inimesel on reumatoidartriidi esmane diagnoos, tuleks vestelda arstiga, kuidas haiguse arenedes liigeste muutumist luigekaelakujuliseks oleks võimalik vältida.
  • Tхstamaa Tervisekeskus
  • Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub?

Haigused ja seisundid

IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei Suure sorme valu arsti poolt muid korraldusi antud. Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu.

Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil. INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid.

Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega.

Jäi peale seda Suure sorme valu ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi.

Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Ka mõningad ravimid võivad seda põhjustada. Ja ülekaal. Igal aastal saab suur hulk inimesi puugilt hammustada ning nad nakatuvad borrelioosi. Selle haiguse varajasteks sümptomiteks on väsimus, palavik, peavalu ja paljudel juhtudel hammustatud piirkonnas ka punetav lööve.

Kui seda tõbe välja ei ravita, levib see liigestesse, eriti põlvedesse, ja põhjustab valu. Aja jooksul mõjutab see ka südame-veresoonkonda ja närvisüsteemi.

Luupus on autoimmuunne haigus, mis võib tasapisi liigesed hävitada. Luupus on krooniline põletikuline autoimmuunhaigus, mis võib kahjustada kõiki kudesid. Enim esineb see noortel naistel. Kui haiguse põhjus ei ole reumatoidartriit, võib arst teha röntgenuuringu tuvastamaks võimalikku sõrmesisest vigastust. Mittekirurgilises ravis keskendutakse sõrme liigeste liikuvuse taastamisele ja algupärasele joondamisele. Keskmise sõrmeliigese joondamine peaks sirgeks muutma ka kõige sõrmeotsa poolsemad liigesed.

Kui see ei õnnestu, võib proovida liigeseid korda seada Kahjustada kuunarvarre liigeseid. Füsioteraapia tuleb kasuks Teatud juhtudel saavad inimesed käe ja liigeste liikuvuse taastamiseks ka füüsilist ravi näiteks venitamist, massaaže ja liigeste paika tõmbamist.