Valu liikumisel valu

Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kas seal võib olla tromboos või on siiski külm läbi käinud?

Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid?

Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski. Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist Valu liikumisel valu vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal.

Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu.

Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud Solvestab valulikku poletiku, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu.

Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates. EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst.

Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale. Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik.

Kuidas ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga?

Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi Valu liikumisel valu valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool.

Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega. Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka Valu liikumisel valu minimaalsena. Soovitaksin valu korral Nahahaigused sormeotste liigestele. Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab.

Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere!

Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas. Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist.

Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida. Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid.

Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja. Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi. Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille. Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt.

Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h.

Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu. Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud.

Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend. See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda. Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton.

Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks? Lisainfoks, et ma ka suitsetan. Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi.

Ka suitsetamine on riskiteguriks. Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres.

Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, Valu liikumisel valu sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring.

Valu liikumisel valu Alates marihuaana valutab liigesed

Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes. Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda?

Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis? Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine.

Puusavalu ? Mis seda tekitada võib ?

Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida. Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste tegema? Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni? Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva.

On olnud kaks sünnitust, raseduse ajal olen süstinud fraxiparinet ja clexanet. Teadsin seni, et ühtegi hormonaalset rasedusvastast vahendit kasutada ei tohi. Naistearst väitis nüüd aga,et hormoonspiraali võib ikkagi paigaldada kuna hormonide mõju on seal väga lokaalne. Kas see info on õige või peaks sellest variandist siiski igaks juhuks loobuma?

Kui Teil on Leideni sündroom, siis Teile on keelatud kombineeritud kontratseptiivid rasestumisvastased pillidkuid on lubatud kas Cerazette tabletid ei sisalda östrogeeni või Mirena emaka-sisene vahend. Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki. Sukles Küsimus nr 48 Tere! Olen pikemat aega hädas parema jalaga, mis jalasääre alaosas valutab ja kuumab, hommikuti on väga valus jalale astuda. Jalg on õhtuks pahkluust paistes.

Kui palju liikuda, siis paistetus taandub. Vahel tundub, et jalas on sada nõela, eriti valus on kanna all. Mõnikord on valu kuni reieni ja kiirgab isegi sama poole kätte. Mida peaksin tegema, et elu kvaliteeti tagasi saada? Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja selgitada kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või Valu liikumisel valu elustiiliks.

Siis hakkab elukvaliteet paranema. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata. Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s.

Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere! Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud? Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned Valu liikumisel valu valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt. Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Käes on vahepeal selline ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi.

Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8. Arst ei määranud dieeti. Kas võibolla,et kaelaveresooned on ummistunud? Samuti on vasakul pool peas ka valud, silma juures. Pigem on Teil tegemist kaelaihaste pingest tingitud valudega see on katsumisel valus, ateroskleroos veresoontes ei ole katsumisel valus või lülisamba kaelaosa diskiprobleemidega.

Pöörduge oma perearstile, kes aitab Teie probleemi põhjuse välja selgitada Parimaga, dr. Kurb on see, et olen ülekaaluline ning reie ümbermõõt on 53 cm. Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga. Kas tõesti ei olegi neid suuremaid või ei ole neid Eestis suuremaid? Kas saan siis kanda väiksema rõhuga või saab neid suuremaid kusagilt siiski tellida?

Seal on võimalus tellida täpselt isikliku suuruse järgi. Juhul, kui see variant osutub liiga kalliks, on kindlasti heakui kannate kasvõi nõrgema kompressiooniga Ebanormaalsete sidemete ravi kuunarnukk. Küsimus nr 45 Millises vanuses või olukorras on mõtet teha trombofiiliku lastele trombofiilia-uuringuid?

Tegemist on tüdrukutega. Küsimus nr 44 Saan tromboosi ravimit Xarelto. Süvaveeni tromb avastati mais ja tänaseks olen juba paar kuud seda söönud, varem ka süstisin. Kas võin tarbida toidulisandit Spirulina? Ega nendele toidulisanditele vastunäidustusi pole koos Xareltoga? Seega keelatud toidulisandite kasutamine pole. Kuid soovitaksin arvestada siiski asjaoluga, et neid uusi ravimeid on oluliselt vähem aega uuritud ja kasutatud. Tromboosi ravi on hädavajalik, hõlmikpuu ekstrakti kasutamine ilmselt mitte.

Võib-olla siiski alustada toidulisandi kasutamist, kui olete ravi lõpetanud? Aga seniste teadmiste baasil teada olevaid kõrvaltoimeid pole.

Küsimus nr 43 Olen 69a. Kordagi ei ole olnud probleeme ja doosi ei ole vaja olnud muuta. KH äärmiselt põhjaliku uurimise tagajärjel ei leitud. Kästi asendada Marevan Pradaxaga, mida ei ole nõus ükski arst välja kirjutama puudub HK dotatsioon ja kardioloogi otsus oli siiski riskida ja jätkata Marevaniga.

Kuidas toimida? Sellel preparaadil pole tõesti haigekassa soodustust, aga näidustus kodade virvendusarütmiga insuldi profülaktikaks Valu liikumisel valu täiesti olemas.

Küsimus on enamasti ravimi hinnas. Kui Te olete suuteline Pradaxat ostma, siis ei tohiks olla probleemi selle ravimi kasutamises. Kui Teile aga hind üle jõu käib, siis on probleem olemas.

puusaliigese valu | Füsioteraapia | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - isc.ee

Teine asi on muidugi see, et ka Pradaxa kasutamisel võib tüsistusena tekkida verejooks. Mõlemad preparaadid on ju antikoagulandid, toimemehhanism erinev, kuid toime sarnane. Seega me ei saa anda garantiid, et ka selle ravimi kasutamisel hemoglobiini langust ei teki. Ma arvan, et peate ikka oma kardioloogiga need asjad korralikult läbi arutama. Küsimus nr 42 Olen süvaveeni tromboosiga haige.

Perearst kirjutas mulle antidepressandi — Ciraset 10 mg, juurde võtan esialgu xanaxit. Ciraseti infolehes on kirjas, et ravim mõjutab INR taset. Saan aru, et seda ravimit tarbides pean ravi jooksul iga nädal tegema INR analüüsi. Kas see on mulle sobilik ravim?

Valu liikumisel valu Karboksudererepia liigeste ravi

Ka nendel patsientidel, kellel INR püsib muidu väga stabiilselt terapeutilises vahemikus. Kui aga uue ravimi lisamise järgselt INR ei muutu või stabiliseerub kiiresti teiseks-kolmandaks määramisekssiis edasi pole vajadust tingimata iga nädal analüüsi teha.

Tavaliselt võetakse ka antidepressanti pikemalt, vähemalt 3 kuud. Uuesti oleks vaja INR analüüsi kontrollida mõned päevad pärast ravimi kasutamise lõpetamist. Nii tuleks käituda kõikide ravimitega, mis raviskeemi lisatakse ehk mis ei ole püsivalt Marevani kõrval raviskeemis. Küsimus nr 41 Tere.

Olen 18 aastane naine ning 2 nädalat tagasi avastati kopsuarteri vasakus alasagara harus ja osalt ka alasagara segmentaalsetes arterites trombimassid. Põhjuseks antibeebipillide kasutamine. Haiglas sain süste ning Marevani, kodus jätkan raviga Xarelto 15mg x 2.

Valu liikumisel valu Viitavad valu kuunarnukis

Sooviksin teie arvamust ravimi Xarelto kohta. Ning tegelesin eelnevalt võrkpalliga, millal ja kui intensiivselt võiksin treeninguid jätkata? Korralike ja suurte ravimuuringutega on tema efektiivsus süvaveeni tromboosi ja KATE ravis tõestatud. Loomulikult pole meil veel suurt isiklikku kogemust, aga ka see tasapisi suureneb ja siiani negatiivset tagasisidet ravimi koht pole minul ega mu lähimatel kolleegidel küll olnud.

Tahaksin ainult meelde tuletada, et ravi esimesel kolmel nädalal on 15 mg kaks korda päevas ja pärast kolme nädalat on ravi üks 20 mg tablett üks kord päevas. Treeningute alustamise kohta on nõuannet raskem anda. Kui Teil pole enam mingeid kaebusi, siis võite tasakesi treeningutega alustada, aga vältida tuleks sellist treeningut, kus Valu liikumisel valu kukkumiste-vigastuste oht olemas. Küsimus nr 40 Tere, olen 23 aastane, naine. Kuna kateetrite sisestamise kohta tekkis suur sinikas ning see koht oli paistes, ei saanud ma korralikult kõndida ~ nädala peale protseduuri kõndisin ikka, aga mitte väga pikki vahemaid.

Nüüdseks on kõik korras, aga kõik need kolm kuud ma olen pidevalt kartnud trombi, kuna ma ei tea selle kohta just palju. Minu küsimus on- kas protseduurijärgne oht trombi tekkeks peaks peale kolme kuud olema kadunud? Mida ma peaksin jälgima kui üldse? Pärast kolme kuud on protseduuride järgne tromboosioht tõesti kadunud.

Aga alati, kui on tervisemuresid, tuleb perearstiga nõu pidada. Rahulikku jõuluaega! Küsimus nr 39 Tere, olen Jäin natuke rohkem, kui 2 kuud tagasi välismaal haigeks. Raviti haigusi mis hilisel uurimisel osutusid valeks ja jäeti ravimata haigus ed mis oleks vajanud suuremat tähelepanu.

Võtsin kuu ajaga Salv osteokondroosi pluss ligemale 12 kg, selle sama haiguse käigus. Üldiselt olen aktiivne inimene ja töö on olnud pidevalt jalgadel. Viimase kuu aja jooksul olen hakanud tundma oma vasakus käes ja jalas eriti jala laba osas valu, nõrkust, krampi ja surinat. Kurtsin seda ka perearstile, aga ta ei pööranud suuremat tähelepanu. Vahel harva lööb ka paremas käes paar sõrme nõrgaks ja siis krampi.

Aeg ajal lööb ka tugevaid torkeid südame piirkonnas… kas tõsiseks muretsemiseks on põhjust? Püüan end pidevalt rahustada, et võibolla on tegu lihtsalt lihaskrampidega…aga samas millest need kül nii äkki tekkinud on? On tehtud vereanalüüsid mis arsti sõnul kõik olid normis. Palun väga vabandust, kui tülitan vales kohas.

Väga raske on Teile nõu anda, sest kaebused, mida esitata on Valu liikumisel valu mittespetsiifilised, s. Samas jätate nimetamata, missugust haigust milliseid haigusi põdesite. Küsimus nr 38 Tere, olen võtnud pille umbes 8 kuud.

Mingil hetkel on jala siseküljele — põlve juurde suurem sinine koht tekkinud, nagu oleks veresoonelaiend vms. Ise arvan, et tekkis rasedusega, nüüd enam väga kindel ei ole. Suvel mäletan, et oli pidevalt õhupuudus ja jõuetu olek. Nüüd on pigem peavalud ja jalgadele mõned sinakamad kohad juurde tekkinud. Kas peaksin igaks uhuks pillide võtmise lõpetama ja pöörduma perearstile?

Valu liikumisel valu Artriit Tweet Stop liigeste

Loogiline oleks siiski toimida nii, et kõigepealt pöördute perearstile ja arutate temaga oma mured läbi ning siis vajadusel, kui arst seda soovitab, lõpetate mingi ravimi tarvitamise või teete vajalikud uuringud.

Ei ole mõistlik internetist või foorumitelt saadud teadmiste kildude alusel teha ravi muutvaid otsuseid. Väga paljudel juhtudel on siiski oluline vahetu kontakt arstiga, kes kuulab ära Teie kaebused ja teeb ka alati esmase ülevaatuse ning seejärel juba järgnevad otsused.

Küsimus nr 37 Eile tundsin, Valu liikumisel valu vasak käsi on küünarnuki lähedalt valus. Lähemalt uurides leidsin, et katsudes oleks naha all nagu muna. Täna hommikul ärgates oli käsi nö surnud samuti. Kas tegu võib olla tromboosiga? Tromboos ei väljendu tavaliselt konkreetselt piiritletud väikese koldena, turse tekib enamasti ikka suurel osal või isegi tervel jäsemel.

Küsimus nr 36 Tere, mu vanaema käis põlve operatsioonil ja peab nüüd 1,5 kuud pikali olema, et tromboosi ei tekiks. Operatsioonist on nüüd möödas pea 3 nädalat ja eile jäi tal alaselg väga haigeks ja on väga valus…. Kas seal võib olla tromboos või on siiski külm läbi käinud? Kuulen küll esimest korda, et tromboosi ärahoidmiseks on määratud voodirežiim. Vastupidi, voodisolek, s. Kardan, et olete koos vanaemaga küll millestki väga valesti aru saanud.

Alaselja valu ja paistetus pole siiski sümptomid, mis tromboosile viitaksid. Äkki ongi põhjuseks see pikk lamamine. Ruttu voodist välja! Küsimus nr 35 Minul oli Nüüd on soov uuesti rasestuda. Naistearst arvas, et võiksin enne rasestumist võtta Hjertemagnyli tablette ja hiljem kui jään rasedaks siis hakkan süstima.

Mis koguses peaksin tabletti võtma ja kas see on OK, kui mul on olnud varem kaks korda kaksteistsõrmiksoole haavand? Ja mis koguses ma hiljem madalmolekulaarset hepariini peaksin süstima?

Selleks süstitakse madalmolekulaarset hepariini profülaktilises doosis kogu raseduse aja ja 6 nädalat pärast sünnitust. Venoosse tromboosi profülaktikas ei ole aspiriinist Hjertemagnyl kasu.

Võib-olla oli Teie günekoloogil mingi muu põhjus selle soovitamiseks? Soovitan võimalusel enne teha ka gastroskoopia, et hinnata võimalike tüsituste veritsuste riski. Vajadusel saab ju määrata paralleelselt mao kaitseks ravimeid, näiteks prooton-pumba inhibiitoreid. Kui Teil oli rasedusega seotud süvaveeni tromboos, kas trombofiilia markerid on Teil määratud?

Küsimus nr 34 Kas on kusagil olemas mingi kirjandus õige toitumise kohta tromboosiga? Mitmel interneti leheküljel on küll kirjas mida võib ja mis ei ole kasulikud, Artrosi maardeaine kas kusagil räägitakse retseptidest? Kuivõrd tromboosiga on üles kerkinud ka kolesterool ja kui lugeda mida ühe puhul võib ja teise puhul ei ning vastupidi, siis on küll tunne, et peaaegu midagi ei tohi.

Tõtt öelda ei oska ka perearstid sellel teemal eriti sõna võtta, ehkki haigus ei ole ju eriti haruldane.

Tahaks hakata kasutama ka vitamiine ja toidulisandeid, kuid jällegi on see, et keegi ei oska midagi öelda, soovitada. Venoosse tromboosi korral ei ole tegelikult rangeid toitumissoovitusi, süüa tuleb tervislikult ja kindlasti on väga oluline jälgida, et kehakaal ei oleks suur.

Sest ülekaal ise on nii arteriaalse kui venoosse tromboosi riskifaktor. Erandiks on muidugi need juhud, kui on rakendatud ravi Marevaniga. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida. Sellest on pikemalt juttu meie kodulehel Patsiendi rubriik, peatükk Varfariin Marevan. Ka Valu liikumisel valu ja vitamiinide kasutamine Marevaniga ravi perioodil ei ole soovitav, eriti tuleks vältida K-vitamiini sisaldavaid preparaate ja toiduaineid.

Arteriaalse tromboosi ja kõrge kolesterooli puhul on toitumissoovitused loomulikult pisut rangemad. Kõrge kolesterooliga patsientidele on head toitumisalased soovitused näiteks saadaval netis lehel www.

Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Küsimus nr 33 Tere, olen Põdesin jõulude ajal kopsuarteri trombembooliat. Hetkel tarvitan Marevani 7,5 mg ja perearsti määratud Atorvastatini kolesterooli alandamiseks mis ootamatult kõrgeks läks. Aeg-ajalt on mul tunne nagu hakkaks pea ringi käima mõnikord kõrvus kumiseb, pulss tõusebvõib tekkida ka kerge paanika, et hingamisraskused korduvad. Kas sellised peapööritused on normaalsed või mida nendega ette võtta saaks?

Selle haiguse puhul sõltub patsiendi enesetunne palju sellest, kui ulatuslik haigus oli, s. Tavaliselt küll korraliku Marevan ravi foonil kui INR on vahemikus kaebused taanduvad suhteliselt kiiresti. Teil peaks ka nagu olema pigem nii, et vaevused taanduvad.

Liigeseprobleemide ja valu leevendamine ja ennetamine looduslikult

Muidugi võib olla, et kaebusi võimendabki kerge paanikahäire, sest haigus iseenesest on tõsine ja hirm selle kordumise ees on igal inimesel.

Aga kaebuste põhjuseks võib-olla hoopis mõni muu lisandunud terviseprobleem, näiteks vererõhu kõikumine jne. Soovitaksin perearstiga nõu pidada, võib olla on vajalikud lisauuringuid.

Probleemide püsimisel võib perearst suunata Teid ka meie haigla tromboosikabineti vastuvõtule. Küsimus nr 32 Mul on diagnoositud faktor V Leideni mutatsioon. Vasema Valu liikumisel valu süvaveeni tromboos all sääreosas ca 2 aastat tagasi, sellest ajast peale pidev marevaniga ravi, INR 1,6 doos 12mg.

Viimase kuu jooksul on jalg rohkem turses, tugev kuumav valu kohe, kui hommikul tõusen. Tugisukata üldse olla ei kannata. Jalg on ka ümbermõõdult kogu ulatuses tunduvalt jämedam kui parem jalg.

UH doppler reieosast põlveni midagi uut ei leidnud eelmisel nädalal teginsääreosa arst ei vaadanud. Kuidas edasi käituda? Mis oli põhjus, miks sääre osa ultraheliga ei vaadatud, seda ei oska kommenteerida. Kirjelduse järgi võib küll kahtlustada, et Teil on välja kujunenud nn. Aga kuna kirjeldate, et just viimasel kuul on asi jälle hullemaks läinud, siis oleks ilmselt vajalik ikkagi ultraheli uuring terve jala süvaveenidest. Mõnikord on vaja trombide lahustamiseks hoida INR kõrgemas vahemikus 3- 3,5.

Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata. Pidage nõu perearstiga, kindlasti suunab ta Teid vajadusel tromboosikabinetti või veresoonte kirurgi konsultatsioonile. Ärge ainult loobuge tugisukkade kandmisest, nende kasutamine on näidustatud v. Küsimus nr 31 Olen 38 aastane naine. Põdesin aasta tagasi kopsuarteri trombembooliat, mille põhjuseks Leideni mutatsioon ja antibeebipillid.

Valu liikumisel valu haiget kate liigestega gravitatsioonist

Tarvitan Marevani 7,5mg ja 9mg vahelduvalt ülepäeva. Nädala pärast on mul plaanis Silmakliinikus väike op. Mitu päeva enne op. Loen Teie kirjast, et kopsuarteri trombemboolia oli Teil aasta tagasi. Reeglina ravime me kopsuarteri trombembooliat Marevaniga kuus kuud.

Teisalt aga võivad need koormata ja kulutada põletikulisi liigeseid ja lihaseid ning just seetõttu on tähtis omandada liigeseid säästvad töövõtted. Staatilist lihastööd tehakse näiteks siis, kui ollakse püsiasendis näiteks töötades ette kummargil. Dünaamilise lihastöö korral lihased vaheldumisi pingulduvad ja lõõgastuvad. Tuleks vältida tööd kummargil, sest see nõuab ülakeha staatilist lihastööd.

Töölaua ja köögi peaks sisse seadma nii, et sagedasti kasutatavad töövahendid oleksid kerge vaevaga kättesaadavad. Siis jäävad ära asjatud küünitamised ja küürutamised, mis väsitavad liigeseid. Tööasendeid tuleb vahetada ja pikaajalise töö korral aitab vahevõimlemine leevendada liigeste ühekülgset koormust. Teatud tööasendid võivad põhjustada valu, Valu liikumisel valu keha annab märku liigeste ja lihaste ülekoormusest. Siis tuleb oma keha märguandeid kuulda võtta.

Asju tõstes on hea kasutada mõlemat kätt, hoida kandamit keha lähedal ja suunata koormus suurtele, tugevatele liigestele. Tänapäeval on saadavad mitmesugused ergonoomilist tööasendit võimaldavad arvutihiire modifikatsioonid, näiteks kerahiir. Jämeda varrega esemest on parem kinni võtta ja see koormab liigeseid vähem kui tavaline peenevarreline tarbeese.

On olemas ka spetsiaalsed varreümbrised näiteks pastapliiatsitele ja köögiriistadele.

Liigeste kulumisest pole pääsu

Hästivarustatud kaubamajadest saab ka eriotstarbelisi purgikaasi, keermekorgi- ja konservikarbiavajaid ning jämeda varrega söögi- ja köögiriistu. Põlvevalu sümptomid sõltuvad selle põhjustest ja raskusastmest. Põlvevalu on levinud probleem. Äkki tekkiva põlvevalu põhjuseks on liiga suured koormused ja traumad.

Põlvevalu tekib kõige sagedamini eakatel inimestel, liigse kehamassi korral suurenenud koormuse tõttu liigestele ja spordiga tegelemisel. Põlveliigesed tagavad liikumisvabaduse, seetõttu võib põlvevalu meie elu tugevasti mõjutada. Põlvevalu korral ei saa me sporti teha, meil on raske käia jala ja trepil liikuda.

Vabanege valust Kas sa tead? Põlveliiges koosneb kolmest luust, kõõlustest, mis kinnitavad lihaseid luude külge, ning sidemetest, mis stabiliseerivad ja ühendavad luid. Põlveliigeses paiknevad kaks C-kujulist kõhre, mida nimetatakse meniskiteks.

Nende peamine roll on liigese amortiseerimine. Vedelikuga täidetud sünoviaalkott tagab liigese liikumise sujuvuse.