Valus reie vaagna

Mis teie arvate minu jala tursest ja probleemist? Seejärel alustage pehmet harjutamist. Minu lugu hõlmab ka treeningvigastust. MRI näitas, et kõik oli normaalne, välja arvatud väikesed tursed muutused ventraalses nahaaluses rasvas.

Tere, öelge mulle, palun, valu tuharate alumises osas, läheb jalast alla. Kui ma istusin toolil, siis kui ma püsti tõusen, on terav valu, siis ta astub sammu ja enam-vähem vaibub. Kui ma teen baari, siis kiirgub valu ka seljale. Aevastamisel on see ka märgatav.

Pärast seda, kui olen terve päeva jalas olnud, töötan, ei tunne ma üldse valu. See on kõige tugevamalt pärast puhkamist! Palun öelge, mis see kõigepealt võib olla ja kuhu minna. Tänan teid juba ette. Olga, peate leidma rehabilitatsioonitreeneri või joogaterapeudi.

Kes on lähemal Valu olemuse tõttu on põhjus SIJ-is võimalik. Vaagna stabiliseerimise vajadus. Minu lugu hõlmab ka treeningvigastust. Tegin jalaga küljele kiike kickboxing-harjutusjärsk krigistamine piirkonnas, kus jalg ühineb kehaga kubeme piirkonnas, isegi silmades muutus see tuhmiks.

Valu polnud. See on lihtsalt väga ebameeldiv. Traumatoloog annab järelduse - puusaliigese sidemete nikastumine. Soovitused: paarinädalane puhkepaus, soojendavad salvid.

Valus reie vaagna kogesin valu puusa küljele liigutamisel kui istud autosse või ronid vannisamuti valu piki jala tagumist osa puusast põlveni sirgete jalgadega ette painutades.

Ja see on ka kõik. Kuid paari nädala pärast läksin tööle istuv töö ja sain üllatusena, et ma ei saanud enam istuda. Veelgi enam, kodus diivanil on seljatoe lamamine normaalne ning kraadises asendis kontoritoolil on mõne minuti pärast terav valu tuhara piirkonnas, reie tagumises osas, vasika lihases ja õõnes jalas.

Puusavalu ? Mis seda tekitada võib ?

Valu ja terav ning valutav ja keerlev Kui jõuate kohe jalgadele või veeretate paremale tuharale, kaob valu ja kõik on korras, aga niipea, kui ma sirgelt püsti istun, on vasakus jalas jälle talumatud valud. Traumatoloog diagnoosis "ilmselt istmikunärvi on kahjustatud". Täna on kolmas süstimise päev, kuid kergendust pole.

valus reie vaagna

Venitusharjutuste tegemine. Näiteks tuvi poseerimine aga nüüd lugesin, et see on ebasoovitav, kui äkki heas vormis pirnikujuline. Ikka toolil istudes panen vigastatud Salvi liigeste raviks folk oiguskaitsevahenditega parema jalaga põlve ette kõverdatud jalga ja hakkan tasapisi ettepoole kallutama sporditreenerite nõuandedkuid see ei aita ka.

Ja valu ilmneb ainult kraadises istuvas asendis. Meeste vaagnaelundite valu kaasnevad sageli lihasspasmid. Pudendaalse närvi düsfunktsiooni nimetatakse tunnelipudendopaatiaks, kui häbemeluu kiulisesse kanalisse pigistatakse närvi. Selle rikkumise tagajärg on valu peenises ja vaagna ümbritsevates lihastes.

Kuidas vaagnapiirkonna valu avaldub?? Kohalik vaagnapiirkonna valu, mida patsient tunneb lihasena, kuid mida võib seostada mis tahes põletiku, patoloogiaga, mis on seotud närvilõpmetega, võib neid ärritada valus reie vaagna rikkuda.

Selline valu on enamasti pidev, suureneb või väheneb sõltuvalt kehahoiakust, kehaasendist, liikumisega muutumisest. Valusümptom on oma olemuselt reeglina valutav, seda tuntakse hajutatuna, kuid kui see tugevneb, võib see avalduda ägeda valuna.

Peegeldunud vaagnapiirkonna valu võib olla selgroo signaali projitseerimise tagajärg ning see võib olla ka vaagna- ja kõhukelme piirkonnas paiknevate siseorganite patoloogia projektsioon. Kui haigus puudutab siseorganeid, ei muutu valu liikumisel, ei vaibu horisontaalasendis. Pigem sõltub selle intensiivsus elundi patoloogilisest protsessist ja selle struktuuri, seisundi muutustest.

Vaagnapiirkonna närvijuurte häiret võib tunda ka lihasvaluna. Valu on tugev, intensiivne, kiirgav piki närvilõpmet, rikkumises osalenud juure sees. Valu sõltub refleksliigutustest - köhimisest, aevastamisest, samuti füüsilisest pingutusest, stressist.

Lisaks võib valu vaagna lihastes suureneda närvi venitava liikumisega. Müofastsiaalsed valud erinevad selle poolest, et neid tuntakse koes sügaval.

Müogeense valu tunnused on järgmised: Valu on lokaliseeritud lihaskiudude paksuses. Valu on tuim. Valu võib debüütida ootamatult, ilma nähtava objektiivse põhjuseta. Valu tekib nii puhkeasendis kui ka liikumisel. Valu võib tugevneda piinavaks, tugevaks ja taanduda iseenesest kuni valus reie vaagna. Valu areneb sageli kaugel päästikust endast, pinges lihasest. Valusümptom võib ilmneda kudede ristmikul, mis asuvad mitme päästikupunkti tsoonis või antagonistlikes lihastes.

Valu on kõige sagedamini asümmeetriline. Valuliku päästepunkti palpatsioon kutsub esile patsiendi üldise reaktsiooni hüppe sümptom. Spasmilise päästikpunkti palpeerimine suurendab peegeldunud sümptomi piirkonnas valulikke aistinguid. Arvestades, et müofastsiaalne vaagnapiirkonna valu võib esineda igas vöötlihases, ja asjaolu, et neid saab lokaliseerida vaagna mis tahes osas, mängib olulist rolli sümptomite üksikasjalik kirjeldus ja põhjalik, terviklik diagnoos.

Piriformise sündroom Piriformise sündroom on valu kombinatsioon, mis tekib tuharapiirkonnas. Nende välimust võib seostada paljude nähtustega alates ebaõnnestunud ravimite süstimisest selles piirkonnas kuni vaagnaelundite haigusteni.

Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis.

valus reie vaagna

Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub?

IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja valus reie vaagna või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud.

Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil.

INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0.

Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere!

Tõenäolised põhjused ja viisid vabanemiseks

Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega.

Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud.

Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga. Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st.

Hearing Heartbeat

Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole. Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta.

valus reie vaagna

Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile. Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta?

Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama. Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde.

Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid. Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis valus reie vaagna olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis.

Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega. Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst.

Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem. Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem.

Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid?

Külastaja küsib:

Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski. Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile.

Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida.

Arst vastas:

Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu. Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u.

Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu. Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule.

Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad. Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates. EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst.

Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale. Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik. Valus reie vaagna ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos valus reie vaagna ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva.

Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool. Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega. Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena.

Soovitaksin valu korral Paratsetamooli. Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab.

Puusa valu põhjused

Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas.

Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida.

Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid.

Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja. Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi.

Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille. Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Valus reie vaagna nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav.

Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu.

Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud. Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend. See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda.

Infovoldikud patsiendile

Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton.

Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks? Mõnel inimesel tekib kulumishaigus oluliselt nooremas eas, mis on seotud geneetilise eelsoodumusega. Teised enamlevinud närvivalude põhjuse jalgades on spinaalkanali kitsenemine, lülide libisemine, närvide survesündroomid lihaste poolt.

Sageli kaasnevad valule ka muud sümptomid — tuimus- või surinatunne samas piirkonnas, mõnikord lihasnõrkus, mille tõttu jalg «ei kuula sõna».

valus reie vaagna

Raskematel juhtudel võib tekkida sügav halvatus ühes või mõlemas jalas ning põie-ja pärasoolekontrolli häired. Sellisel juhul on tegemist väga erakorralise ja kiiret sekkumist vajava seisundiga — nn hobusesaba sündroomiga, mille tõttu peab koheselt pöörduma erakorralisse vastuvõttu.

Sellise seisundi põhjus vajab kiiret tuvastamist ning kohest lahendamist, et patsiendil ei tekiks püsivaid kahjustusi. Kas ravimata jääv närvivalu võib muutuda krooniliseks?

Väga hea efektiga puusa osteoartroosi puhul on vesivõimlemine, mida tuleks harrastada positiivse tulemuse saavutamiseks regulaarselt. Bursiidid Mitmusena sõnastatud pealkiri annab vihje, et puusa piirkonnas võib sageli olla tegemist erinevate limapaunade põletikuliste probleemidega.

Trohhanteri bursiidist oli eespool juba põgusalt juttu, see on tavaliselt ka kõige sagedamini esinev limapauna põletik puusaliigese piirkonnas. Samas piirkonnas võib esineda veel niude-nimmelihase inimkeha suurim limapauntuharalihaste vahelise ning suure tuharalihase bursa põletikku.

Valu manifestatsioon: kuidas, miks, millal

Bursiidi teke on pikaajaline progresseeruv protsess, mida põhjustavad anatoomiliste struktuuride hõõrdumised, ülekoormus ning otsene trauma. Niude-nimmelihase bursiiti tekitavad eelkõige reumatoid ja psoriaatiline artriit, suure tuharalihase bursiiti istuv eluviis.

Enamus puusa piirkonna bursiidid on ravitavad erinevate venituste, harjutuste ning manuaalse teraapia võtetega. Mida puusavaluga teha? Esmane ravi 1. Juhul, kui rinna-nimmetasandi manipulatsioonravi on võimalik sobivatel tingimustel läbi viia hea ettevalmistusega arsti pooltsiis kujutab see endast kiiret ja efektiivset ravi ravikuuri. Kõige sagedamini kasutatakse dorso-lumbaaltasandi rotatsioon- ja traktsioonsuunalist manipulatsiooni.

Manipulatsioonravi tehakse, vastavalt reeglile, alati valuvabas ja valule vastupidises suunas.

valus reie vaagna